מצלמות אבטחה
אפיון המבנה על ידי מצלמות אבטחה מצריך ידע פרקטי ב- 4 נושאים: סוג המקלט, עדשה, חיישן ומעבד תמונה. מצלמות אבטחה מאופיינות על ידי חברת אבטחה מקצועית העוסקת בהתקנת מערכות אזעקה, בקרה, מצלמות אבטחה וגם עוסקת בשמירה מעשית על בית שנפתחה קריאה לגביו מאחת ממערכות אלה או יותר. כשאנו מאפיינים מצלמות אבטחה במבנה – זה נעשה כדלקמן.
בחירת סוג המקלט
ניתן לבחור בין מקלט אלחוטי לחוטי. במקלטים החוטיים ניתן להסתמך על מקלט כבל וידאו (BNC) או כבל רשת. בעוד הראשון מתפקד כ- DVR ללא חיבור רשת, השני הוא NVR עם חיבור רשת. ניתן להטמיע מקלט עם 2 סוגי החיבורים, מסוג HVR (היברידי). בחירת המקלט תיעשה על פי צרכי האבטחה. כיום, בשונה מהעבר, ניתן להסתמך על חיבורי אינטרנט ולבחור מקלט אלחוטי, NVR או HVR, וזאת משום שהחיבור אינו פרוץ ואינו באמת אינטרנט. קו האינטרנט הוא אמצעי צר מאד המספק רק יכולת חיבור בין המקלט למצלמה, ללא גלישה, ובהתבסס על סיסמה שמחולקת ממנגנון אבטחה קשה לפריצה.
בחירת העדשה
בחירתה נעשית על בסיס נוסחאות מתמטיות כתלות במרחק הבקרה הנדרש. העדשה יכולה לצלם מכוניות חולפות, או רק את מה שנמצא בקו הכי קרוב למבנה, רחבת הכניסה עצמה. בחירת העדשה היא למעשה בחירת המרחק הרצוי לתיעוד.
בחירת החיישן
החיישן הוא האלמנט שבחירתו מצריכה את סיעור המוחות העמוק ביותר. החיישן קובע גם את רזולוציית התיעוד וגם את צבעי הווידאו והתמונה המופקים: CCD (צבעים כהים וראליסטיים) או CMOS (צבעים בהירים בהגזמה קלה לשם הפרדה ברורה של האובייקטים). עד לפני שנים לא רבות, רוב יצרני החיישנים יצרו חיישני CCD, וכיום המגמה עולה במקצת דווקא בתחום ה- CMOS.
בחירת מעבד התמונה
למעבד התמונה יש חשיבות בעיקר לצרכי התיעוד הסופי של התמונה. התחלנו, בפרק הקודם, לדבר על צבעי תמונה בחיישן, אבל בעיבוד התמונה הנושא הזה הרבה יותר מפורט ומורכב. מעבדי תמונה במצלמות יכולים לצלם בחושך חלקי או מוחלט ולהפיק מהם תמונות צבע רגילות לחלוטין. ישנם מעבדים המתמחים בצילום לוחיות רישוי של מכוניות, ומעבדים המתמחים בחשיפת הצבעים בתמונת צל שנלקחה מול קרינת שמש ישירה. חברת אבטחה שתבחן את מצלמות האבטחה הרצויות למבנה שלכם תסיק מהם נתוני העיבוד שמומלץ לכם להצטייד בהם.
|